Your Life is between the Heaven and Hell.. Between Demon and Angel.. Just you the one that can choose which path you go.. Heaven is the good reward.. Hell the other way..


Thursday, October 13

...HiDup KiTa iNi AdiL...

Kadang2......dalam hidup ini...kita selalu terpikir....untuk menjadi yang terbaik....  selalu impikan untuk menjadi pujaan orang...disanjung orang.....tapi kita lupa... kita selalu lupa.......yang dunia ini...Allah jadikan......dengan seadil2 nya..... x semua ape yang kita nak kita akan dapat.......sebab mungkin ade hikmah dia.... mungkin kalau kita dapat bende itu....kita akan lupa pada diri kita.......contohnya popular......kita impikan sangat yang kita akan jadi popular......terkenal di kolej misalnya....sebab kita baru mimpi....kita belum capai.......masa bermimipi boleh la berjanji......I xkan lupakan diri I,,I tau mana asal usul I.....tapi bila dah popular......kita lupa janji kita.............
Dunia nie memang adil.......kita hidup kita selalu nak jeles dengan kelebihan orang lain....tapi kita lupa...yg sebenarnya orang lain juga jeles dengan kelebihan kita.......kita jeles yang minah nie cantik,,cun gitu......kita x tau yg sebenarnya minah tu jeles kat kita sebab perangai kita nie cool...bukan mcm die....lawa tapi baran....ape guna.......wei kecantikan bukan segala2 nya lah bagi lelaki.......kalau lelaki 2 nak tengok kecantikan kau je.....makne nye die nak PLAY kau la tu.......
Dunia nie memang sama rata...memang manusia nie sebaik2 kejadiaan....... tapi tidak semua keistimewaan itu diletakkan pada 1 tubuh sahaja...... hidup kita x perfect sepenuhnya...mesti ade kekurangan.........jangan jeles dengan kelebihan orang...jangan nak ambil keistimewaan org....cari kelebihan sendri... tonjolkan ape yg ade dalam diri kita........
Ayat yg terbaik yg korang boleh guna......... kelebihan orang jangan dikacau.. kekurangan kita nie yg di repair........
Renung2 kan dan selamat beramal.......hoho

2 comments:

  1. huh....dah lame x tulis blog......hahaha

    ReplyDelete
  2. amin .. poning aku menengok blog kau .. banyak gile kale nye

    ReplyDelete